İTÜ’ye Giriş Arı Kimliği Kazandı

Nis 30, 2014, 15:43

İTÜ’nün merkez yerleşkesi Ayazağa’da yapılan yeni ana kapı, üniversitemizin görünümüne ve yayaların kampüse attığı adıma yeni bir kimlik kazandırdı.

İTÜ’de ana giriş kapısının yenilenmesi amacıyla yapılan çalışma tamamlandı. İTÜ’nün öğrencilerinden, akademik ve idari personelinden, mezunlarından gelen “kurumun seçkin kimliğini temsil eder bir giriş kapısının olmayışı”na ilişkin eleştiri ve taleplerin değerlendirilmesiyle, bu eksikliğin giderilmesi için çalışma başlatılmıştı. Hizmete girmesiyle İTÜ’nün hem dışarıdan görünüşüne hem de girişine yeni ve görkemli bir duruş kazandıran ana kapı, yenilenen logomuzun da en görünür temsili oldu.

Kapının projelendirilmesi aşamasında İTÜ Mimarlık Fakültesinin de desteği alındı. Kübik formuyla boyutlu bir çalışma olan kapının dört tarafındaki petek dokusu ve üzerinde yer alan büyük arılar, İTÜ kimliği ile bütünleşti. Kapı, gece de rahatlıkla görülebilecek biçimde ışıklandırıldı.

Kurumların adıyla birlikte hafızalarda yer eden ve geleceğe miras kalan kapılar, üniversite geleneğinde ayrıcalıklı bir yer taşıyor. İTÜ’nün yeni giriş kapısının da kurumumuzun simgeleri arasında yer alması amaçlanıyor.

Diğer kapılar için de çalışma var

Sadece ana giriş kapısı değil, İTÜ merkez yerleşkesindeki diğer giriş kapılarının da yenilenmesi amacıyla çalışma yürütülüyor. Bu kapsamda sırada Enerji Kapısı ve Etiler Kapısının yenilenmesi var. Ardından da Borsa Kapısı yenilenecek. Ana kapı konseptinin devamı olacak bir tasarım anlayışıyla yenilenecek yan kapıların hem yaya hem de araç giriş-çıkışlarının rahatlıkla yapılabildiği estetik bir görünüme kavuşması sağlanacak.