Yeni Öğrenci İşleri Binası Geliyor

Mar 9, 2015, 09:24

İstanbul’da 5 ayrı yerleşkesi bulunan üniversitemizin öğrenci odaklı tüm birimlerini merkezi bir noktada buluşturmak amacıyla 2014 yılında Ayazağa Yerleşkemizde inşasına başlanan Öğrenci İşleri binası kısa süre içinde hizmete girecek.

Rektörlüğümüzün kampüslerde iyileştirme çalışmalarının en önemli ayaklarından biri olan merkez, öğrenci odaklı birimleri tüm kampüsler için rahatlıkla ulaşılabilir kılma amacını taşıyor. Ayazağa Yerleşkesinde metro çıkışının da bulunduğu ana giriş olan ARI Kapının yanına yapılan bina sayesinde, Öğrenci Dekanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Uluslararası İlişkiler Ofisi ve Erasmus Ofisi tek çatı altında toplanacak.

Arşive üst düzey koruma

Üst katta yöneticilerin ve çalışanların ofisleri yer alırken, alt katta ise öğrenci kabul bankoları ve arşiv bulunacak. Ayrıca merkezde bir eğitim ve bir seminer salonu da yer alacak. Bin 800 metrekare kullanım alanı sağlayacak bina, yoğun geçen kayıt dönemlerinde de oldukça kolaylık sağlayacak. Hem çalışanlara hem de bu birimlerden yararlanan öğrencilere ferah ve kullanışlı bir ortam sunulacak.

Arşivdeki diplomaların ve belgelerin korunması açısından da yeni bina önem taşıyor. Yangına ve neme karşı alarmlı, gazlı söndürmeli modern bir koruma sisteminin kullanılacağı bina, riskleri de en aza indirmiş olacak.

‘Öğrencilerimiz rahat kullanımını amaçladık’

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, öğrenci işleri odaklı bir merkez bulunmamasının İTÜ için önemli bir eksiklik olduğunun altını çizerek, “Bu açığı kapatmamız hem öğrencilerimizi hem de bu birimlerde görev yapan çalışanlarımızı rahatlatacak” dedi. İTÜ’nün fiziki olarak büyük, nüfus olarak kalabalık bir üniversite olduğuna işaret eden Karaca, “Öğrencilerin sıklıkla kullandığı birimlerin her biri kampüsün bir başka köşesinde. Üstelik diğer kampüslerden gelen öğrencilerimiz için ulaşmak daha da zor. Hem yorucu hem zaman kaybı… Dağınık ve erişilmesi güç yapının ortadan kalkması kolaylık sağlayacak” dedi.