Firmalar ile Öğrencilerimizi Buluşturan Köprü “İTÜ Kariyer Zirvesi ’17” Sona Erdi

Şub 28, 2017, 09:13
Öğrencilerin beraber çalışma kültürünü geliştiren, Asya ve Avrupa’nın en büyük üniversite kariyer etkinliğini düzenleyen İTÜ Kariyer Merkezi, 20- 23 Şubat tarihleri arasında 4 yerleşkemizde ve 9 fakültemizin katılımıyla gerçekleştirdiği İTÜ Kariyer Zirvesi’nde farklı sektörlerden gelen 100’ün üzerinde firmayı öğrencilerimizle buluşturdu. Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren 46 öğrenci topluluğunun iş birliğiyle; Ayazağa, Gümüşsuyu, Maçka, Taşkışla yerleşkelerimizde düzenlenen ve Touch The Talent (Yeteneğe Dokun) temasıyla öne çıkan etkinlik, bu yıl da gençlere çeşitli staj ve iş fırsatları sundu, firmalar ile öğrenciler arasında nitelikli ve etkin bir iletişim kurdu.

IKZ'17 (4)

İş dünyası öğrencilerle buluştu

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen zirvenin Ayazağa Yerleşkemizde yapılan açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın yanı sıra; İTÜ Kariyer Merkezi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, zirvenin ana sponsoru Vestel'in Ar-Ge Genel Müdürü Murat Sarpel, Arçelik İnsan Kaynakları Yöneticisi Müge Özmeriç, Doğuş İnşaat İnsan Kaynakları Koordinatörü Nihan Erkan, Ak-Taş Dış Ticaret Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Mustafa Tırıs, Şişecam Seçme ve Yerleştirme Müdürü Pınar Güler Suvari, TAI-TUSAŞ İnsan Kaynakları Başkanı Cemal Şenyılmaz, Siemens Grup Yöneticisi Serter Bekler, Çalık Enerji Satın Alma ve Lojistik Direktörü Dr. Orhan Orhon, Eczacıbaşı Holding İnsan Kaynakları Yöneticisi Başak İkiz ve Mercedes-Benz İnsan Kaynakları Yöneticisi Elif İçören’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

IKZ'17 (3)

Prof. Dr. Mehmet Karaca: “Öğrenciler birlikte çalışma kültürünü geliştiriyorlar.”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, dört yıl önce düzenlenmeye başlanan etkinliğe katılan öğrenci topluluğu sayısının giderek arttığına dikkat çekti. Zirveye katılan öğrenci topluluğu sayısının dört yılda 10’dan 46’ya yükseldiğini belirten Karaca, ilk görev döneminden bu yana üniversitemizde faaliyet gösteren öğrenci kulübü sayısının da 170’e yükseldiğini hatırlattı. Rektörümüz İKZ’17 ile ilgili görüşünü şu sözlerle paylaştı: “Öğrenci kulübü sayımızın en az iki kat artmasını hedefliyoruz. Çünkü öğrencilerimizdeki beraber çalışma kültürünün son derece yüksek olduğunu görüyorum. Onların ne kadar iyi iş çıkardığını yıl boyunca siz de göreceksiniz. Çünkü İTÜ Kariyer Zirvesi’nin oluşturduğu karşılıklı öğrenme sürecinde hem şirketler hem de öğrencilerimiz öğreniyor, etkinlik düzenleme ve iş bulma kültürü gelişiyor.”

IKZ'17 (5)

Doç. Dr. Salim Atay: “İstihdam endeksi araştırması yaptık”

Zirveye katılan bir diğer isim olan İTÜ Kariyer Merkezi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ise etkinliğe bu yıl 46 öğrenci kulübünün katılmasının katılımcı firmalardaki insan kaynakları uzmanlarından alınan desteğin öğrencilerimizden de alınmaya başlaması anlamına geldiğini belirtti. Zirvede yer alan öğrenci topluluklarının önemli bir instiyatif aldığını söyleyen Atay, bu yıl ilk kez öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında ne yaptıklarını anlamaya yönelik “istihdam endeksi” araştırması yapıldığını da sözlerine ekledi. Endeks sayesinde artık, mezunlarımızın yüzde kaçının çalışmaya başladığı, hangi fakültenin hangi bölümündeki öğrencilerin iş fırsatı bulduğu ve hangi fakültenin hangi konularda zorlandıklarının da tespit edilebilecek.

IKZ'17 (6)

Katılımcı şirketler tarafından birçok iş ve staj olanağının sağlandığı zirvenin “Touch the Talent” etkinlikleri kapsamında ise; değerleme merkezi uygulamaları, sunumlar, profesyonel bağlantıların kurulduğu çay saati söyleşileri, staj ve iş mülakatları gibi öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Kariyer ve Yetenek Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden randevu alınarak düzenlenen bu etkinliklerde; otomotivden enerjiye, hazır giyimden bilişime, elektronikten ulaşıma dek farklı sektörlerden güçlü ve tanınmış firmalar yer aldı.

IKZ'17 (2)

Zirvenin ana sponsoru olan Vestel’in yanında birim sponsoru firmaların temsilcilerinin İTÜ rozetlerini Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın elinden aldığı açılışta ayrıca; Arçelik A.Ş İnsan Kaynakları Yöneticisi Müge Özmeriç, Mercedes-Benz İnsan Kaynakları Yöneticisi Elif İçören, TAI-TUSAŞ İnsan Kaynakları Müdürü Beste Arısoy’a Gümüş Arı rozetleri takıldı.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi