İTÜ Yelken Campus Cup’tan Kupalarla Döndü

Mar 27, 2019, 16:06
Her yıl Marmaris’te düzenlenen üniversiteler arası yelken yarışlarında İTÜ Yelken Ekibi 2 tekne ile parkurda yerini aldı. Ekibimiz, Mersin Yelken Akademisi teknesi ile birinci, Minx teknesi ile ikinci ve IRC1-2-3 Overall’da şampiyon oldu.

itu-yelken-campus-cup (3)

Bu yıl 11.’si düzenlenen yarışta, 24 üniversiteden 35 ekip mücadele etti. Yarışın önemi ve takımın başarıları hakkında görüşlerini paylaşan Ekip Lideri Ömer Berk Kaya şunları söyledi:

“Campus Cup’ın İTÜ Yelken için önemi, dönem başından itibaren aramıza katılan yeni yelkencileri denizle buluşturup onlara yelken yarışı deneyimi yaşatma imkânı sunmasından kaynaklanıyor. Her yıl bu yarışa 2, 3 veya 4 teknelik filolar ile katılıp heyecana ortak oluyor ve yelkene yeni başlayan arkadaşlarımıza yarışçılığı aşılıyoruz. Bu özveri ve takım ruhu ile de her yıl kupalar ile evimize dönüyoruz.”

itu-yelken-campus-cup (2)

“Başarılarımızın temelinde uyum ve takım çalışması var”

İTÜ Yelken olarak kazanılan başarıların temelinde güzel arkadaşlıkların getirdiği uyum ve takım çalışması olduğunu aktaran Kaya, “Campus Cup yarışlarında kazandığımız ödüller de bu arkadaşlıkların ve özverili çalışmanın bir eseri. Başarılarımıza yenilerini eklemek, sağladığımız arkadaşlık ortamını devam ettirmek ve İTÜ Yelken adını geniş kitlelere duyurmak en büyük amacımız.” diyerek sözlerini tamamladı.

itu-yelken-campus-cup (1)