İTÜ’lüler TEKNOFEST'e Damga Vurdu

Eki 3, 2019, 09:05
TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen yarışmalarda İTÜ öğrenci takımlarının projeleri başarılarıyla göz doldurdu. En iyi dereceye giren 2 ekibimiz, ödüllerini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

teknofest_2019_basari (2)

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Üniversitemizin de akademik paydaşları arasında yer aldığı, Ülkemizin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST İstanbul kapsamında gerçekleştirilen yarışmaların kazananları belli oldu.

teknofest_2019_basari (1)

Ödül verilen yarışmalar arasında, "Hack İstanbul Yarışması", "Savaşan İHA Yarışması", "Model Uydu Yarışması", "Uçan Araba Tasarım Yarışması", "Roket Yarışması", "TÜBİTAK İnsansız Hava Araçları Yarışması", "İnsansız Su Altı Yarışması", "TÜBİTAK Efficiency Challenge Yarışması", "Mini Jet Radyal Kompresörü Tasarım Yarışması", "Robotik Yarışmaları", "Robotik Fetih 1453", "Turbofan Motor Tasarımı Yarışması", "İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması", "Sürü İHA Simülasyon Yarışması", "Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması", "Yapay Zeka Yarışması", "World Drone Cup" yer alıyor.

teknofest_2019_basari (3)

Birincilerimizin Ödülü Cumhurbaşkanımızdan

Savaşan İHA Yarışması "Sabit Kanat Kategorisi" birincisi İTUNOM İHA Takımı oldu. Takımız birincilik ödülünü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı. Bir diğer takımımız Agile Robotic ise Savaşan İHA Yarışması döner kanatlı kategorisinde ikincilik elde etti.

teknofest_2019_basari (4)

Robotik Yarışması Birincisi İTÜ’den

Öğrenci ve bağımsız katılımcılar kategorisinde birinci olan İTÜ Racing Takımı ödülünü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alırken yine aynı kategorinin ikincisi İTÜ Seyyah Takımı oldu. Takımımıza ödülü, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır ile T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’ın katıldığı bir törende verildi.

teknofest_2019_basari (5)

TEKNOFEST’in ilk ayağı, Ankara Gölbaşı’nda 3 gün süren “Model Uydu Yarışları”yla başladı. Bu yarışlara İTÜ’den 6 takım katıldı. Türksat ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle bu yıl 4.'sü gerçekleşen yarışmada, İstanbul Teknik Üniversitesinden Apis 8a Takımı ikinci oldu. Takımımız ödülünü, Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yüksek’ten aldı.

2019 TÜBİTAK Uluslararası İHA Yarışması

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen 2019 TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’nda “Sabit Kanat Kategorisi”nde ise üçüncülük ödülü APİS ARGE Takımımızın olurken “Döner Kanat Kategorisi”nde BEEROBOTİCS takımımız mansiyon ödülüne değer görüldü.

teknofest_2019_basari (6)

İTÜNOVA TTO Patentlerine 5 Ödül

İTÜNOVA ise TTO TEKNOFEST kapsamında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından düzenlenen 4. ISIF Uluslararası Buluş Fuarı'na katılım gösterdi. Fuara çeşitli alanlarda desteklediği 5 adet patentli buluşla katılan İTÜNOVA TTO 1 altın 4 bronz olmak üzere toplam 5 madalya aldı. İTÜNOVA TTO'nun patent sürecini yürüttüğü “Medikal Linak Kalite Kontrol Cihazı” ise altın madalyaya değer görüldü.

Fotoğraf: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi ve İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi