Üniversitemizde 20-21 Mart Günlerinde Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama

Mar 24, 2014, 17:21
Değerli İTÜ’lüler,

Üniversitemizde 20 Mart Perşembe akşamı başlatılan ve 21 Mart Cuma günü tırmandırılan gerilimli atmosfer, bilimin ve demokrasi kültürünün hâkim olduğu İTÜ’de üzücü görüntülere sahne olmuştur. İTÜ’lü olmayan maskeli kişilerce taşlı sopalı yapılan saldırılar, öğrencilerimizin yaralanmasına neden olmuştur. Üniversiteler fikirlerin paylaşılabildiği, tartışılabildiği mekânlardır. Ancak fikir ve düşünceleri şiddet yoluyla empoze etmenin İTÜ’de hiçbir zaman zemin bulamayacağı bilinmelidir.

Şiddet yoluyla öğrencilerimizi karşı karşıya getirenleri ve üniversitemiz dışından bu amaç için gelenleri kınıyoruz. İTÜ’nün kapısı bilim üretmek isteyen herkese açık olmakla birlikte, her konudaki dayatmaya kapalıdır. Öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm İTÜ camiasını, bu türlü kışkırtmalarla hareket etmemeye,  sağduyulu ve sakin davranmaya çağırıyoruz.

İTÜ Rektörlüğü