ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI PROJESİNE İLİŞKİN REKTÖRÜMÜZÜN MESAJI

Kas 18, 2014, 12:44

İTÜ’nün Kıymetli Mensupları,

Sağlık, kaliteli bir yaşamın merkez noktası, nitelikli ulaşılması gereken en temel insan haklarından biridir. Hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için öncelikli dileğimiz, sağlıklı bir yaşam sürmektir. Sağlıklı yaşam sürmek ise çoğu kez aldığımız sağlık hizmetinin niteliği ile doğru orantılıdır. İşte bu nedenle, sizlere üniversitemizdeki çok önemli bir yeniliğin müjdesini vermekle mutluyum. Sağlığınızı korumak, ihtiyacınız olduğunda ise nitelikli hizmet alabilmenizi sağlamak için İTÜ’de bir ilki gerçekleştirerek, özel sağlık sigortası başlatıyoruz. İTÜ gibi büyük bir devlet üniversitesi için başarılması güç bu çalışma sayesinde, kurumumuz içinde sosyal eşitliği sağlamak adına aldığımız aşama da önemlidir. Üstelik ilk yıl için özel sağlık sigortası hizmetini tamamen bedelsiz alacak olmanızla da ayrıca mutluyum. Sayısı 4 bine yaklaşan tüm kadrolu akademik ve idari personelimizin yararlanacağı bu sigorta sayesinde, dilediğiniz hastane ve doktoru seçebilme özgürlüğünüze destek vereceğimize inanıyorum.

Bu noktada, sizlere bu önemli hakkı sunmamızı sağlayacak katma değeri üniversitemize kazandıran öz kuruluşlarımıza da teşekkürü borç biliyorum. İTÜ’de üreten, İTÜ’de kazanan ve kazandığını İTÜ’ye kaynak olarak sunan ARI Teknokent ve Kültürel A.Ş., ulaştıkları başarı ile yüz aklarımız arasındadır. Asli görevlerini yerine getirirken gösterdikleri başarının, İTÜ’ye kazanç olarak dönmesini sağlayan sağlıklı ve şeffaf işleyişin kurulabilmesi sayesinde, gerek üniversitemizin gerekse personelimizin yararına birçok çalışma yapılmaktadır. Personelimizin ilk kez yararlanacağı sağlık sigortası da işte bu çalışmalardan biridir. Ayrıca, bu uzun projeye ilk günden itibaren yoğun emek harcayan Doç. Dr. Abdüsselam Altunkaynak hocamıza da kıymetli çabası nedeniyle ayrıca teşekkür etmek isterim.

Değerli İTÜ’lüler,

Yeni bir yılı karşılamaya hazırlanırken, sizler için en güzel hediyelerden biri olacağını düşündüğüm özel sağlık sigortası hizmetinin fayda sağlamasını umuyor; sağlığın en kıymetli hazine olduğunu hiç unutmadığımız mutlu bir yaşam diliyorum.

Sevgi ve Saygılarımla

Prof. Dr. Mehmet Karaca