İTÜ Kariyer Zirvesinde 165 Firma Öğrencilerle Buluştu

Mar 5, 2018, 09:10
İTÜ Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen Kariyer Zirvesi, 19-22 Şubat tarihlerinde eşzamanlı olarak 4 yerleşkemizde 9 fakültemizin katılımıyla gerçekleştirildi. Bu yıl beşincisi düzenlenen İTÜ Kariyer Zirvesi farklı sektörlerden 165 firmayı öğrencilerimizle bir araya getirdi.

ikz_2018-kutu (4)

Ülkemizin önemli teknoloji firmalarından Vestel'in ana sponsorluğunda gerçekleşen etkinliğe İTÜ’lü öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Ayazağa, Gümüşsuyu, Maçka, Taşkışla Yerleşkelerimizde düzenlenen ve “Touch The Talent (Yeteneğe Dokun)” temasıyla öne çıkan zirvede gençlere çeşitli staj ve iş fırsatları sunuldu, firmalar ile öğrenciler arasında nitelikli ve etkin bir iletişim kurulmasına yönelik bir platform sağlandı.

ikz_2018-kutu (1)

Doç. Dr. Salim Atay: “İTÜ’nün genç yeteneklerini iş dünyası ile buluşturduk.”

İTÜ Kariyer Merkezi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, İTÜ Kariyer Zirvesini beş yıldır aynı konseptte gerçekleştirdiklerini belirtti. Son beş yılda olumlu yönde mesafe kat ettiklerini söyleyen Doç. Dr. Atay: “Rektörlüğümüz başta olmak üzere 140 civarında öğrencimizden ve katılımcı firmalardaki insan kaynakları uzmanlarından alınan destek ile başarılı bir Zirve gerçekleştirdik. Beş yıl önce bu işe başladığımızda 70 firma bizim organizasyonumuza ilgi göstermişti bu yıl 165 firma oldu. Firmalar İTÜ’den yetenekli bir insanı kurumlarına kazandırabilmek için her türlü maliyete katlanarak üniversitemizde stant açtılar. İTÜ’nün genç yetenekleriyle staj ve iş görüşmeleri yaptılar. Tüm katılımcı firmalarımıza ve sponsorlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

ikz_2018-kutu (2)

225 Stant, 165 Firma ve 145 Mülakat

Katılımcı şirketler tarafından birçok iş ve staj olanağının sağlandığı zirvenin “Touch the Talent” etkinlikleri kapsamında ise; değerleme merkezi uygulamaları, sunumlar, profesyonel bağlantıların kurulduğu çay saati söyleşileri, staj ve iş mülakatları gibi öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

ikz_2018-kutu (3)

Kariyer ve Yetenek Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden randevu alınarak düzenlenen bu etkinliklerde; otomotivden enerjiye, hazır giyimden bilişime, elektronikten ulaşıma dek farklı sektörlerden güçlü ve tanınmış firmalar yer aldı. 230 stantta 165 firma, 175 iş, staj mülakatı ve atölye çalışması gerçekleştirdi.

ikz_2018-kutu (5)

Zirvenin ana sponsoru olan Vestel’in yanında birim sponsoru firmaların temsilcilerine İTÜ Kariyer Merkezi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Kimya – Metalürji Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Beraat Özçelik ve Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema F. Oktuğ tarafından İTÜ rozetleri takdim edildi.