04 Kas 2020

İTÜ’de Düzenlenecek Olan İLMİ HÜVİYET TESPİT SINAVI BAŞVURUSU Hakkında Duyuru

T.C. YÖK Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından, Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği uyarınca yürütülen Seviye ve Yeterlik Belirleme Sistemi kapsamında, İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan İLMİ HÜVİYET TESPİTİ SINAVI için başvurular 16 ila 20 Kasım 2020 tarihlerinde alınacaktır.

Sınav takvimi ayrıntılı olarak aşağıdaki çizelgede yer almaktadır. Çizelgede belirtilen tarihler dışında başvuru yapılamayacak ve sınava girilemeyecektir. Sınava katılmak isteyen adayların, haklarını yitirmemek için, bu takvime uygun olarak hareket etmeleri zorunludur.

Verilen süre içerisinde ücretini yatırıp dekontu İTÜ’ye teslim etmeyen adaylar, sınava girme hakkını kaybedecek ve yerlerine yedek adaylara hak tanınacaktır.

YÖK tarafından belirlenen sınavla ilgili temel ilkeler ve kurallara, aşağıdaki “YÖK 2020 İLMİ HÜVİYET TESPİTİ ve YAPILANDIRILMIŞ KLİNİK SINAV KILAVUZU” bağlantısından; sınava başvurunun nasıl yapılacağı, sınavın uygulanışı ve değerlendirme yöntemi ile ilgili ayrıntılara ise, “İTÜ Tarafından Düzenlenen İlmi Hüviyet Tespiti Sınavı’na ilişkin Uygulama Esasları” bağlantısından ulaşılabilir:

"YÖK 2020 İLMİ HÜVİYET TESPİTİ ve YAPILANDIRILMIŞ KLİNİK SINAV KILAVUZU" için tıklayınız.

"İTÜ tarafından düzenlenen İlmi Hüviyet Tespiti Sınavı’na İlişkin Uygulama Esasları" için tıklayınız.