15 Ara 2020

İLMİ HÜVİYET TESPİTİ SINAVI DUYURUSU

22 – 23 Aralık 2020 tarihleri arasında, üniversitemizin Ayazağa kampüsünde “Yazılı ve Sözlü Sınav” şeklinde gerçekleştirilecektir. Yazılı sınav 22 Aralık 2020 saat 09:30’da Ayazağa kampüsü Merkezi Derslik A binasında yapılacaktır.

T. C. Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından,

İstanbul Teknik Üniversitesince düzenlenecek olan   İLMİ HÜVİYET TESPİTİ SINAVLARI,  22 – 23 Aralık 2020 tarihleri arasında, üniversitemizin Ayazağa  kampüsünde “Yazılı ve Sözlü Sınav” şeklinde gerçekleştirilecektir. Yazılı sınav 22 Aralık 2020 saat 09:30’da Ayazağa kampüsü Merkezi Derslik A binasında yapılacaktır.

Sözlü Sınav 23 Aralık 2020 tarihinde; çevrimiçi (online) olarak Zoom platformu üzerinden yapılacak olup adayların sınava uygun internet bağlantısını sağlaması gerekmektedir. Görüntülü görüşmeye olanak sağlayacak, kamera ve mikrofonu olan tam donanımlı bir bilgisayarla  katılım sağlaması gerekmektedir. Aksi takdirde sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınav için gerekli olan Zoom çevrimiçi toplantı adresi bilgileri e posta yoluyla bir gün önceden adaylarla paylaşılacaktır.

1. Adayın sınava girerken yanında bulundurması gereken belge ve gereçler:
    • Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi: Nüfus cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaport aslı.
    • 1 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık  fotoğraf.
    • Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, Bilimsel hesap makinası (scientific calculator).
  2. Sınav uygulama talimatları:
    • Sınav öncesi HES kodunuzu hazır bulundurmanız gerekmektedir. HES kodu bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.
    • Sınava girecek adaylar test sınavının yapılacağı dersliğe ilgili giriş belgeleri kontrol edilerek alınır. Ayrıca üzerinde sınav kurallarına aykırı herhangi bir şey olup olmadığı da kontrol edilir (İlmi Hüviyet Tespit Sınavı Kılavuzu Md. 3.2.).

• Sınav sonuçları İstanbul Teknik Üniversitesi web sayfasında ilan edilecektir.

YÖK 2020 yılı İlmi Hüviyet Tespit Sınavı Kılavuzu için  tıklayınız.

İlmi Hüviyet Tespiti Sınavı Uygulama Esasları için Tıklayınız.