29 Eyl 2022

2022 İlmi Hüviyet Tespiti Sınavı

İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan İLMİ HÜVİYET TESPİTİ SINAVI için başvurular 29 Eylül-6 Ekim 2022 tarihlerinde alınacaktır.

News: İTÜ Media and Communication Office

 

İTÜ’de düzenlenecek olan İLMİ HÜVİYET TESPİT SINAVI BAŞVURUSU hakkında duyuru.

T.C. YÖK Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından, Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği uyarınca yürütülen Seviye ve Yeterlik Belirleme Sistemi kapsamında, İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan İLMİ HÜVİYET TESPİTİ SINAVI için başvurular 29 Eylül-6 Ekim 2022 tarihlerinde alınacaktır.

Sınav takvimi ayrıntılı olarak aşağıdaki çizelgede yer almaktadır. Çizelgede belirtilen tarihler dışında başvuru yapılamayacak ve sınava girilemeyecektir. Sınava katılmak isteyen adayların, haklarını yitirmemek için, bu takvime uygun olarak hareket etmeleri zorunludur.

İLMİ HÜVİYET TESPİTİ SINAV TAKVİMİ
  
TARİHİŞLEM
29 Eylül 2022Başvurular için 1. “WEB” duyurusunun yapılması.
3 Ekim 2022Başvurular için 2. “WEB” duyurusunun yapılması.
29 Eylül- 6 Ekim 2022Adayların başvurularının alınması.
12 Ekim 2022YÖK tarafından sınava girmesi kabul edilen asil ve yedek aday listelerinin ve sınav ücretinin yatırılacağı banka hesabının duyurulması.
13-14 Ekim 2022Asil adaylar tarafından sınav ücretinin verilen banka hesabına yatırılması ve dekontunun 2. duyuruda belirtilen yoldan İTÜ’ye teslimi.*
17 Ekim 2022Ücretini yatırmayan asil adayların yerine yedek adaylardan sınava girebilecekleri ilan edilmesi.*
18-19 Ekim 2022Sınava girebileceği açıklanan yedek adaylar tarafından sınav ücretinin verilen banka hesabına yatırılması ve dekontunun 2. Duyuruda belirtilen yoldan İTÜ’ye teslimi.
21 Ekim 2022Sınava son çağrı duyurusunun yapılması. Sınav yerlerinin ilan edilmesi.
25 Ekim 2022Yazılı sınavın yapılması
26 Ekim 2022Sözlü sınavın yapılması


* Verilen süre içerisinde ücretini yatırıp dekontu İTÜ’ye teslim etmeyen adaylar, sınava girme hakkını kaybedecek ve yerlerine yedek adaylara hak tanınacaktır.

* YÖK tarafından belirlenen sınavla ilgili temel ilkeler ve kurallara, aşağıdaki “YÖK 2022 İLMİ HÜVİYET TESPİTİ ve YAPILANDIRILMIŞ KLİNİK SINAV KILAVUZU” bağlantısından; sınava başvurunun nasıl yapılacağı, sınavın uygulanışı ve değerlendirme yöntemi ile ilgili ayrıntılara ise, “İTÜ Tarafından Düzenlenen İlmi Hüviyet Tespiti Sınavı’na ilişkin Uygulama Esasları” bağlantısından ulaşılabilir:

"YÖK 2022 İLMİ HÜVİYET TESPİTİ ve YAPILANDIRILMIŞ KLİNİK SINAV KILAVUZU" için tıklayınız.

"İTÜ tarafından düzenlenen İlmi Hüviyet Tespiti Sınavı’na İlişkin Uygulama Esasları" için tıklayınız.

İTÜ tarafından düzenlenen İlmi Hüviyet Tespiti Sınavı'na başvuru yapmak için tıklayınız.